Alla inlägg den 22 januari 2014

Av Carl J - 22 januari 2014 18:45

Internet är en intressant källa kring information om Metamina och Adhd. Inte för att det är lätt att hitta relevant information, därmed inte sagt att detta är relevant, men ibland så. Läste en tråd på Flashback om just upplevelsen av Adhd/Add  och medicinering. En person beskrev väldigt bra om hur han plötsligt går från att ha haft en "karta" i sitt huvud till att, efter medicineringen, fått en ny "karta" och hur problematiskt han upplevde detta inledningsvis. Han efterlyste även bättre guidning när det gäller uppstarten, speciellt hos oss som är lite äldre, av medicineringen. Å jag förstår precis vad han menar, vilket gjorde att jag kände mig lite bättre än vad jag gjorde innan. När man börjar medicinera med CS mot Adhd eller Add så är det ju inte så att hjärnan plötsligt lär sig allt den inte kunnat tidigare. Däremot skapas förutsättningarna för att lära om, lära nytt.


Det är möjligt att man har sagt detta till mig, fast jag tror inte det, när jag började äta CS. För då skulle jag nog ha ställt en väldigt massa med följdfrågor. För det är onekligen rätt logiskt. När CS tar bort en del av symptomen på Adhd så skapar den ju inte något nytt i stället. Även om det känns lungnare, bättre m.m så förbättras ju inte förmågor man aldrig haft, eller aldrig lärt sig. Eller ja, typ så.


Fick också lite perspektiv på hur och varför CS kan fungera som de gör. Vilket också lättade lite på trycket eftersom jag just nu är så trött och allvarligt börjat på fundera på om detta med Metamina verkligen är värt besväret. Det är uppenbarligen lättare att gå, åtminstone i tanken, tillbaka till hur det var innan, dvs ohållbart, än att inte förstå hur CS verkar och vilken lååång tid det kan ta att hitta rätt nivå. Har nu ytterligare höjt dosen till 1 och halv tablett samt skjutit upp morgon dosen något. Får se om det gör något till. Något är det inte tillräckligt av i af.


Kallelesen till Apserbergerutredningen har nu kommit. Ska dit på måndag. Ska bli intressant och spännande. Efter första kurstillfället i Adhd ABC förstår jag att jag inte ägnat Adhd någon speciellt uppmärksamhet på ett bra tag. Det har bara varit Aspergers i huvudet. Men Adhd är ju inte att leka med det heller. Önskar att det vore klart, detta med apsergers utredningen, insikterna med Adhd, att det har fungerat som det är tänkt och jag kan börja gå vidare, oavsett hur det ser ut och vad det innebär.

Presentation

Adhd med drag av Aspergergs. Min diagnos, ett svar och en ny början. Här tänker jag berätta om mitt (nya)Adhd och Aspergerliv. Men också om de mediciner som jag får. Hur det funkar, och inte funkar.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards