Alla inlägg under januari 2014

Av Carl J - 6 januari 2014 21:52

Hålla dosen, ät den vid samma tid, justera när du vet att den går ur, ät, sov och avvakta tills det att du ser att du får önskvärt resultat. Nu ska jag bara skriva detta med stora bokstäver och sätta det i pannan på min sambo så att jag inte glömmer bort detta igen. Hur kan det gå från, samtal med ahdhläkare, du är känslig för all adhd medicin och troligen även då Metamina, se till att äta dosen när du ska, inte överskrida m.m Alltså precis vad jag inte gjort. Totalt omöjligt att hålla dags dosen. Så trött på mig självt. Men nu är det hej deppression som gäller. Så lättsressad, känslig för ljud, ljus. Det sistnämnda får mig att känna mig som Nosferatu.


Å då ska vi inte tala om Nathan Sacher och DN härom dagen. Blev nyfiken och började spåra källorna. Visserligen tal om överdiagnostisering, läkemedelsbolag och deras penninghunger, men inte, som Sacher antyder, en fråga om huruvida ADHD existerar överhuvudtaget. Eller, rättare sagt i Connors artikel, NT. Så existerar inte Adhd hos feldiagnostierade personer, men fortfarande bedöms drygt 5 procent av befolkningen lida av Adhd. Det han vänder sig emot, Connors alltså, är hur marknadföringen av CS sett ut vilket kan öka risken för utskrivning av CS av läkare på allt för lösa grunder. Men det handlade om sex minuters diagnostiseringar m.m Inte efter Npf utredning.


Både dumt och inte sant Sacher, i bland är det lätt att göra större onytta som journalist än nytta.






Av Carl J - 5 januari 2014 21:04

Vad det går upp och ner....man tror man mår bra och ett par tre timmar senare så dippar det rejält. It realy sucks.

Av Carl J - 5 januari 2014 14:58

Gårdagen, lördagen, spenderades med huvudvärk hela dagen. När jag vaknade så tog jag min dos av Metamina. Var rätt trött och hängig innan och jag han fundera på om jag skulle vänta ett tag. Vilket jag inte gjorde och som resulterade i, just det, huvudvärk. Halverade dosen under eftermiddagen, å de blev något bättre. Måste skärpa mig när det gäller systematiseringen av intaget. Det varierar kraftigt från dag till dag, även mängden varierar då jag fortfarande har svårt att äta Metamina efter ca kl. fem på eftermiddagen. Får just nu inte i mig mer än 2,5 och de max vid tre tillfällen per dag. Men å andra sidan fungerar det då som det ska, dvs inga biverkningar. Men, å de är ju rätt tidigt ännu, det måste nog fungera lite bättre än just nu. Är nog så pigg men ännu inget resultat som får mig att känna att det här kommer att fungera på lång sikt. Fortfarande viss oro, rastlöshet m.m även om det säkerligen är mycket bättre än vad det var innan. Men det glömmer jag fort. Tror dessutom att det är viktigt med 1, mat samtidigt med intaget, 2, att inte vara syslolös - dvs. aktiviteter, 3, ingen alkohol, eller åtminstone inte allt för mycket av det (känner inget sug efter det å andra sidan), 4, skippa socker - i alla dess former, 5, undvik kaffe, coca cola eller annat med cs effekt.....ska se om det är något annat som ger neg. effekt. Finns gott om amerikanska sidor som pratar om hur man kan lindra effekten av ev. biverkningar av cs. Misstänker att de dels har använt preparaten längre där samt att det finns mer samlad erfarenhet att ta del av.

Av Carl J - 3 januari 2014 20:26

Så har det blivit ett nytt år. Nyårsafton firades på landet. Metamia fungerar helt ok. Ingen rebound att tala om. Men fortfarande är det övervägande känslan....lite matthet..lite oskarp...men pigg. Orkar var uppe i princip hur länge som helst. Sover bättre, eller rättare sagt längre, vilket gör att jag dessutom ser piggare ut. Vilket inte är att förakta. Detta med tanke på att jag det senaste halvåret har sett precis lika gamal som jag är......:) Har läste en hel del om Metamina på nätet, det diskuteras en hel del, bland annat på Flashback. Intressant, men mycket av den kunskap som de som äter Metamina har borde jag ha fått från de som har skrivit ut Metamina. Jag täker framförallt på riskerna med alkohol, vikten av att inte stressa i samband med att man äter, eller sätter in, Metamina osv. ovs. Känns som om det fortfarande råder en hel del okunskap, samlad sådan, inom läkarkåren. Men det kan ju å andra sidan även handla om att det är väldigt väldigt individuellt hur Metamina fungerar.



Presentation

Adhd med drag av Aspergergs. Min diagnos, ett svar och en ny början. Här tänker jag berätta om mitt (nya)Adhd och Aspergerliv. Men också om de mediciner som jag får. Hur det funkar, och inte funkar.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards